Mojo Design Studio

SENSE SALON | 意念造型

Project Details :

Location :  Chengdu, China | 成都水璟唐

Chief Designer & Team :  邱天  Dr.Hoo  Mojo Wang 

CAD Designer :熊锐

Photography : 形在建筑空间摄影-贺川  MOJO STUDIO

Area : 300㎡

Year : 2019


形在摄影-3p


「意念造型」是一个20年来专注于为每一位客人定制独特形象提升的造型设计品牌,品牌具有强烈的现代时尚意味。而此次的门店空间升级项目位处传承历史文化脉络的水璟唐街区,街区整体以川西院落式民居的建筑形态,回归院落文化,保留老成都的历史文化基因。设计团队透过空间设计使传统文化与现代生活产生关系,搭配所属街区的地域特色及历史肌理,以选取和整合的状态呈现设计的核心理念

"SENSE SALON" is a styling design brand that has focused on customizing a unique image for each guest for 20 years. The brand has a strong sense of modern fashion. The upgrade project for it is located in Shuijingtang Square, which inherits the historical and cultural context. The Square as a whole is in the architectural form of courtyard-style dwellings in western Sichuan, returning to courtyard culture and retaining the historical and cultural genes of the ancient Chengdu. Through the interior design, the design team makes the relationship between the traditional culture and modern life, matches the regional characteristics and historical texture of the Square, and presents the core concept of the design in the state of selection and integration.


意念平面图final-01

平面图 | PLAN

WechatIMG951

剖面图 | SECTION

形在摄影-4

形在摄影-6

形在摄影-7

p1

形在摄影-12

形在摄影-5

形在摄影-11

p2

形在摄影-17p

形在摄影-23p


「意念水璟唐店」分为上下两层,一层为接待区,二层为造型设计区。空间整体采用多角度拱形设计,灵感源自水井坊古建筑的门头视觉元素符号,重新诠释街区建筑结构,延续地缘关系。拱形的切换式运用也巧妙地划分了门店功能区域,其柔和的角度也赋予空间最大的舒适性。二层中心区域环形台位的设计打破了常规布局,使相当程度的可能性得以施展,提升空间利用率的同时改变了公共区域的结构定义,其内部动线更为流畅,主次关系更加明确。


"SENSE SALON - Shuijingtang" is divided into upper and lower two floors. The first floor is the reception area, and the second floor is the modeling design area. The whole space adopts the multi-angle arch design, which is inspired by the visual element symbols on the gate head of the ancient buildings of Shuijingfang, reinterprets the building structure of the Square, and continues the geographical relationship. The application of arch switching also skillfully divides the functional areas of the store, and its soft angle also gives the maximum comfort to space. The design of the circular table in the central area of the second floor breaks the conventional layout, makes a considerable degree of possibility to be achieved, improves the space utilization rate, and changes the structural definition of the public area. Its internal moving line is smoother, and the primary and secondary relationship is clearer.


意念轴测图最终改-01

透视图 | PERSPECTIVE

形在摄影-15p

形在摄影-28副本

形在摄影-18

形在摄影-21

WechatIMG962final

形在摄影-27

形在摄影-29

形在摄影-34

形在摄影-31

形在摄影-32

形在摄影-39

形在摄影-41

p3

形在摄影-40


设计团队以轻态配色完善空间整体基调,搭配中性灯光增加了空间的色感温度。金属架构的点缀为空间赋予更为精致的细节,压纹玻璃的半透明形态在起到隔断作用的同时增加了空间的延伸性,搭配原木表面的流动纹样使空间整体呈现轻松舒适的氛围,提升顾客的休闲体验。


The design team extracts the light color as the main color to improve the overall tone of the space and the neutral light is associated to increase the color temperature of the space. The embellishment of the metal framework support structure endows the space with more exquisite details, and the translucent shape of the embossed glass not only acts as a partition role, but increases the extensibility of the space. With the flow patterns of the log surface, the space as a whole presents a relaxed and comfortable atmosphere to enhance the leisure experience of customers.

WechatIMG931final

6 Likes
© Copyright Mojo Design Studio. 2016     by AC57