中文

Night club

INTERIOR | LA AMO CLUB

INTERIOR | LA AMO CLUB

1




PROJECT DETAILS

Location: 成都市双林路339电视塔A座3层301号

Chief Designer & Team: Mojo Wang | Dr.Hoo | Hing

CAD Designer: 王欢

Lighting: 智谷光控

Photography: 行在建筑空间摄影-贺川

Area: 2000 ㎡

Year: 2020

-

LA品牌设计与品牌运营: 周溢凡、王鑫、几米(王一铭)

LA舞美设计与现场执行: 阿山(王嘉晖)

LA CG设计: 向凌、吕凌翰

LA音乐演出: 王逸枢

LA音乐制作: 曾卓

LA舞蹈编排: 比卡丘(丘慧)

LA多媒体视觉: 韩文博(菠菜)、沈大超



2



La Amo位于象征成都娱乐高地的339高塔商业综合体,场地以中心大区域为辐射圆心,围绕3处独立空间并半露天区域,委托方希望借由空间设计将区域整一化,以打造自由体验及娱乐社交一体为主的POP CLUB。


La Amo is located in the 339 tower commercial complex symbolizing Chengdu Entertainment Highland.The central area is the radiating center, around three independent space and semi-open areas. The client hopes to integrate the region through space design to create a POP CLUB. that mainly integrates free experience, entertainment and social interaction.

3




CHAPTER.1


CONCEPT



光在非均匀的介质中的传播方向可以是弧线,当一处空间场景的光向空气中传播的方向以弧线形式存在,向上发出的光线不断向下发生弯曲时,折射使远处形成关于这一场景的光学幻象。MOJOSTUDIO团队将项目作为探索弧线光与空间蜃景关系的媒介,对项目进行动线划分及场景设计。通过弧形廊的设置将场地自带的3处独立景观进行串联,递进的布局方式令使用者具有清晰的探索方向与行驶动线,将光的运动路线可视化,令使用者在由小区域至中心舞池的大区域的行走过程中有充分的沉浸及社交体验。


The direction of light propagation in an inhomogeneous medium can be an arc, when the direction of the light of a spatial scene to the air exists in an arc, as the upward light constantly bending downward, refraction forms an optical illusion about the scene. The MOJOSTUDIO team takes the project as a medium to explore the relationship between arc light and mirage, and conducted dynamic division and scene design of the project. Through the setting of the arc corridor, the three independent landscapes of the site are connected. The progressive layout gives users a clear exploration direction and driving line,and visualizes the movement route of light, so that users can have full immersion and social experience in walking from a small area to a large area of the central dance floor.



平面图:Floor Plan  ©MOJO STUDIO 

平面图_画板 1

平面图_画板 1 副本



CHAPTER.2


LAYOUT



几处独立空间被依序赋能为等候区、咨洽区及雪茄吧,并以曲面结构将其分割使其独立,相似的立面轮廓配合弧形灯墙制造的回廊再把本来独立的空间关联起来,人群不间断地游览其中至最后到达中心舞池区域,情绪得以发酵,社交互动的时间线也由此拉长。


Several separate Spaces are enabled in order as waiting areas, consultation areas and cigar bars, and make them separate with a curved structure, with a similar facade contour with the arc lamp wall corridor to associate the original separate space. The crowd visited the central dance floor area continuously, fermenting their emotions and lengthening the timeline of social interaction.

4

5

6

7



等候区以半露天花园的形式制造了弱边界感,通道入口处的DJ台主要向来客提供lounge音乐以消解等候的时间,轻松是进入场地的第一印象。流线的发光装置指引着弧线光的汇集方向,探索由此展开。


The waiting area creates a weak sense of boundary in the form of a semi-open garden, and the DJ platform at the entrance of the channel mainly provides lounge music to visitors to eliminate the waiting time.Chill is the first impression of entering the area. The light-emitting device of the streamline guides the pooling direction of the arc light and explores the expansion.

8

9

10

11

12

13



回廊立面的发光装置在增加沉浸体验感的同时淡化了空间的密闭感,再次强调了“弧与光”的空间设计语言。途径中设置了不同标高的台阶,错落的结构变化增加了视觉表现力,人群在来去间形成了视线的高低差,增加了行走趣味。


The luminous device on the facade of the cloisters increases the sense of immersion experience while weakening the sense of tightness of the space. consultation area once again emphasizes the spatial design language of "arc and light", Different elevation steps are set in the way, the scattered structural changes increase the visual expression.and the crowd forms the difference of sight between coming and going, which increases the interest of walking.

14



雪茄吧提供舒适暧昧并富有形态特征的另一处社交微场所


The cigar bars offers another social microplace with comfortable and ambiguous and morphological features.



剖面图:Floor Plan  ©MOJO STUDIO 

LAAMO 大厅内部层次关系_画板 1



CHAPTER.2


LAYOUT



区别于一般大型夜店对空间通高的追求,此次设计方案对原本挑高8米的舞池空间进行再划分,以限定空间为目的增加了2个夹层空间,并将其中一层悬浮于中心吧台的上方增加中庭体块的张力,弧形轮廓的边界线装载曲面LED,又将分割的断层进行再连接,多样性的空间层次使弧形光在中心区域聚焦,给予“探索的目的地”浓烈的空间感官氛围,丰富的高低差使视线也得以折射,增加了互动的趣味性,拉近了来客间的距离。


Different from the general pursuit of high space by large nightclubs, the design scheme redivided the dance floor space originally picked 8 meters high, added two sandwich space for the purpose of limiting the space, and one layer was suspended above the central bar to increase the tension of the atrium block, and the boundary line of the arc outline was loaded with the surface LED,The divided faults are reconnected, and the diverse spatial level focuses the arc light in the central area, giving a strong spatial sensory atmosphere of the "explored destination". The rich difference makes the line of sight reflected, increasing the interest of interaction, and narrowing the distance between visitors and visitors.

15




夹层浮于中心吧台的上方以增加中庭体块的张力

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27




洗手间 / Restroom

28

29

30

31

© Copyright Mojo Design Studio. 2016     蜀ICP备16014175号-2  By AC57